Autenticitate

Schimbarea unui tipar vechi
Nu se mai poate să-ţi asumi răspunderea pentru felul în care se simt ceilalţi, sau să-i faci pe alţii răspunzători pentru felul în care te simţi tu. Nu se mai poate să le ceri altora să îndrepte lucrurile în locul tău, sau să încerci să le îndrepţi tu pentru alţii. Aceste tipare vechi trebuie schimbate. Ele nu-ţi dau forţa nici ţie nici altora. Poţi să creezi un nou tipar, lăsându-i pe ceilalţi să-şi vadă de viaţa lor – şi asumându-ţi chiar acum răspunderea pentru viaţa ta.


Percepţie eronată
Atâta vreme cât tu nu percepi cu acurateţe realitatea, acea percepţie eronată va avea nevoie de o corecţie. Adeseori, tu interpretezi acea corecţie ca pe un atac. Dar ea nu este un atac. Este o ocazie de a vedea distorsiunea pe care frica a creat-o în modul tău de a gândi şi de a-ţi corecta imaginea, în aşa fel încât să poţi vedea ceea ce se află, cu adevărat, acolo.

Autenticitate
Nu fii îngrijorat că drumul tău nu este la fel cu al celorlalţi. E nevoie de curaj ca să fii tu însuţi şi să nu trăieşti reacţionând la ceea ce le place sau le displace altora. Fii curajos şi urmează-ţi inima. Tu trebuie să-ţi urmezi propria ta cale unică, pentru a te onora pe tine însuţi şi pentru a-ţi îndeplini ţelul spiritual.
Dacă sensul vieţii tale îi incomodează pe alţi oameni, atunci ei nu trebuie să împărtăşească această călătorie cu tine. Dacă aşa stau lucrurile, nu fii dezamăgit.
Atunci când ceilalţi aleg să plece – aceasta se datorează, de obicei, faptului că ei trebuie să meargă într-o anumită direcţie, pentru a se onora pe ei înşişi.

Lumina lumii
Tu eşti lumina lumii, dar nu o ştii, pentru că nu ai privit suficient de adânc în propria ta inimă.
Opreşte-te o clipă şi priveşte.
Opreşte-te o clipă, ca să găseşti lumina ce dansează în noaptea întunecată dinăuntru.
Vezi acele culori intense ce străpung norii negri, mâinile de lumină care vor să atingă orizontul. Până când nu poţi vedea lumina lumii în tine însuţi, nu o poţi aduce lumii.

Extaz
Fiecare moment este extatic, dacă ne facem timp să-l experimentăm pe deplin. Aşadar, păstrează-ţi inima şi ochii deschişi, întâmpină cu bucurie fiecare moment, atunci când vine – şi binecuvântează-l când se duce. Fii încredinţat că totul este în regulă, exact aşa cum este. Fiecare experienţă pe care ai avut-o, a fost deja iertată.
Nu eşti un prizonier al trecutului. Eşti liber să răspunzi cu iubire şi adevăr, chiar în acest moment.



- Paul Ferrini -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu